هنگام گوش دادن به موسیقی با هدفون صدا های محیط میتوانند ، مزاحمت ایجاد کنند. زمانی که در هواپیما یا در ماشین در حال حرکت باشید این موضوع را بیشتر حس میکنید.صدای موتورها و شکست هوا باعث میشود تا صدایی که در اسپیکرها تولید میشود به طور کامل به گوش شما نرسد، حتی در حالتی که از هندزفری استفاده میکنید و درایوها فاصلهای چند میلیمتری با گوش شما دارند. در گذشته برای جلوگیری از این اتفاق باید صدای موسیقی خود را بیشتر میکردید اما اگر میخواهید با صدای متوسط به موسیقی خود گوش دهید و مشکلی نداشته باشید، هدفونهایی با تکنولوژی نویز کنسلینگ Noise-Cancelling در بازار موجودند تا به حل این مشکل بپردازند و تجربه موسیقایی بهتری را در هر شرایط در اختیار شما قرار دهند.
فناوری Noise-Cancelling دارای دو نوع Passive و Active میباشد.در حالت کلی همه هدفون به خاطر جنس بدنه خود دارای نویز کنسلینگ به صورت Passive هستند یعنی از ورود صدا هایی با فرکانس بالا تا حدی جلوگیری میکنند. اما هدفون هایی هستند که به صورت پیشرفته تری از این مدل نویز کنسلینگ استفاده میکنند مثل هدفون هایی که با سری های Comply foam tips Sport Pro سازگارند که دارای فوم های فشرده و یا از متریالی ساخته شده اند که دارای خواص جذب امواج صوتی هستند.
ین نوع از نویز کنسلینگ محدودیتهای شدیدی دارد. اینجاست که به هدفونهایی نیاز پیدا میکنیم که نویز کنسلینگ فعال یا Active Noise-Cancellation دارند.
هدفونهای نویز کنسلینگ اکتیو مانند هدفون Bang and Olufsen H8i کارهایی که یک هدفون نویز کنسلینگ پسیو انجام میدهد را نیز انجام میدهد اما برای حذف صداهای با فرکانس پایین و حذف تأثیرگذارتر این صداهای خارجی موج صوتی خاصی را تولید میکنند که دقیقاً با فرکانس صداهای خارجی مطابقت میکنند و فقط در یک نکته با آنها تفاوت دارند و آن هم تفاوت فازی ۱۸۰ درجه موج صوتی تولیدی با موج صوتی ورودی است.
زمانی که دو موج انرژی هم فرکانس با یکدیگر برخورد میکنند اگر هردو مثبت باشند به پدیده تشدید میانجامند و انرژی آنها با یکدیگر ترکیب میشوند و موج قویتری را تولید میکنند، اما اگر این دو موج در فاز مخالف یکدیگر باشند پدیده تداخل اتفاق میافتد که در نتیجه آن این دو موج انرژی به خنثیسازی یکدیگر میپردازند، حال اگر انرژی این دو موج صوتی برابر باشند به خنثیسازی کامل یکدیگر میپردازند و در نقطه برخورد آنها سطح انرژی با پایینترین حد خود میرسد.
با استفاده از این پدیده ساده فیزیکی میتوان به حذف امواج اضافی و نویزهای خارجی پرداخت و در شکل پایین ترکیب یک موج صوتی با فرکانس ثابت و نویزهای خارجی را میبینیم، با شبیهسازی و تولید موج صوتی یکسان با امواج خارجی با فاز مخالف و ترکیب آن با نویز خارجی با زمانبندی مناسب میزان نویز به حداقل خود میرسد.
طرز کار Noise Cancelation به این صورت است که نویز توسط میکروفن گرفته شده و به مدار الکترونیکی ارسال میشود ، مدار یک سیگنال با همون فرکانس تولید میکند اما با 180 درجه اختلاف فاز . در الکترونیک موقعی که دو سیگنال با اختلاف فاز رو با هم جمع کنیم ، همدیگه رو خنثی میکنن . در تئوری میتوان گفت که یک سیگنال خنثی شده و صاف تحویل میگیریم . البته تو عمل به این شکل اتفاق نمی افتد و بازهم مقداری نویز باقی خواهد ماند .
دیدگاههای بازدیدکنندگان
توضیحات بسیار کامل و عالی بود مرسی
449 روز پیش ارسال پاسخ